Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασκόπηση στα πρόσφατα παιχνίδια της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ


Έστω και καθυστερημένα, καιρός είναι να κάνω μια ανασκόπηση στα παιχνίδια της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ. Σε άλλα χαρήκαμε, σε άλλα στενοχωρηθήκαμε, αλλά πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά. Το έχει αποδείξει αυτή η ομάδα. Ελπίζω να δικαιωθώ.
Ξεκινάμε με τον αγώνα με την Κίνα, την οποία ΝΙΚΗΣΑΜΕ με σκορ 89-81. Καλή ομάδα με ψηλούς παίχτες, που απ' ότι φάνηκε τους άρεσε η άμυνα ζώνης, γιατι σε όλο το παιχνίδι έτσι αμύνονταν για να προστατέψουν την περιοχή τους.
Συνεχίζουμε με τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο και φυσικά ΝΙΚΗΣΑΜΕ με σκόρ 83-80. Αυτό το παιχνίδι παραλίγο να μας κάνει "καρδιακούς", καθώς μία περνάγαμε εμείς μπροστά στο σκορ μία το Πουέρτο Ρίκο. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήσουν σίγουρος για το ποιος θα νικήσει, αποδείξει και το σκορ με διαφορά μόλις 3 πόντων.
Φτάνουμε και στο παιχνίδι με την Τουρκία, όπου εδώ δυστυχώς ΧΑΣΑΜΕ με σκορ 65-76. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για καλάθι. Παρατήρησα πως οι παίχτες προσπαθούσαν συνεχώς να βάλουν τρίποντα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν άστοχα. Ένα εντυπωσιακό τρίποντο δεν μας το μέτρησαν, γιατί σύμφωνα με τον διαιτητή ήταν στη λήξη του 10λέπτου. Πάω στοίχημα, πώς αν η Τουρκία είχε βάλει τρίποντο σε μια αντίστοιχη φάση θα το μετρούσαν, γιατί είναι η "οικοδέσποινα" των αγώνων.
Συνεχίζουμε με την Ακτή Ελεφαντοστού που τη ΝΙΚΗΣΑΜΕ με σκορ 97-60. Αυτό το παιχνίδι δεν πρόλαβα να το δω και γι' αυτό δεν θα το σχολιάσω.
Και φτάνουμε στο τελευταίο παιχνίδι, μέχρι στιγμής, με τη Ρωσία, όπου ΧΑΣΑΜΕ με σκορ 69-73. Ο προπονητής της Ρωσίας υποστήριξε ότι χάσαμε επίτηδες για να μην αναμετρηθούμε με δύσκολες ομάδες, όπως οι ΗΠΑ.
Ελπίζω να πορευτούμε καλύτερα στη συνέχεια του Μουντομπάσκετ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.