Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Διάσωση επιβατών θαλαμηγού στα Ψαρά



Μια ακόμη δύσκολη και δραματική όπως εξελίχθηκε αποστολή διάσωσης έφεραν εις πέρας ελικόπτερα Super Puma διασώζοντας την τελευταία στιγμή 8 Γάλλους υπηκόους οι οποίοι επέβαιναν σε θαλαμηγό η οποία βυθιζόταν.

Η θαλαμηγός «Yogi» εξέπεμψε τα ξημερώματα σήμα κινδύνου ύστερα από εισροή υδάτων στο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να πάρει επικίνδυνη κλίση. Σχεδόν ταυτόχρονα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma απογειώθηκε στις 04:57, από το αεροδρόμιο της Χίου, με σκοπό τη διάσωση των οκτώ Γάλλων υπηκόων που επέβαιναν σε αυτή.

Το υπό γαλλική σημαία σκάφος, βρισκόταν μεταξύ νήσων Σκύρου-Ψαρών (21 ΝΜ Δυτικά από το Βορειοδυτικό άκρο Ψαρών). Το Super Puma βρέθηκε στο σημείο στις 05:30. Παρόλα αυτά, δεν κατέστη δυνατή η άμεση ανάσυρση των επιβαινόντων λόγω των άκρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια αυτή περιοχή.

Έτσι το πρώτο ελικόπτερο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την περιοχή καθώς έπρεπε να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα, όχι όμως πριν αντικατασταθεί από δεύτερο Super Puma που απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/στο Αεροδρόμιο της Λήμνου.

Το δεύτερο ελικόπτερο απογειώθηκε στις 06:49 από τη Λήμνο για να βρεθεί λίγο αργότερα στο σημείο όπου βρισκόταν η γαλλική θαλαμηγός αλλά και το πρώτο Super Puma. Τελικά και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ελικοπτέρου κατέστη δυνατή η διάσωση των 8 Γάλλων υπηκόων.

(Πηγή Βίντεο: Πολεμική Αεροπορία, Πηγή κειμένου: iefimerida)

Το σχόλιό μου:
Η δουλειά του διασώστη είναι αρκετά δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές αντίξοες. Χρειάζεται όχι μόνο πολλή δύναμη και αντοχή άλλα και ψυχικό σθένος για να κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά. Γι' αυτό και σε αυτούς ανθρώπους αξίζουν συγχαρητήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.