Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το Schooltube ταξιδεύει στο Αλιβέρι

(Από τη σελίδα του προγράμματος της Ε.Ρ.Τ)
 
Αυτήν την εβδομάδα το Schooltube μας ταξιδεύει στο Γυμνάσιο Αλιβερίου και παρακολουθεί την ζωή 11 εφήβων από 13 έως 15 ετών και τις δραστηριότητές τους, από το πινγκ-πονγκ στο διάλειμμα του σχολείου έως το κρυφτό στις γειτονιές.

Ο Λουκάς διαβάζει Μαρξ.
Η Κωνσταντίνα θέλει να γίνει δημοσιογράφος και να ζήσει στη Νέα Υόρκη. Ο Γιάννης είναι κολλημένος με τον υπολογιστή και θέλει να γίνει μοντέρ, όλη μέρα φτιάχνει βιντεάκια. Ο Γιώργος είναι πρόεδρος του 15μελούς και πρωταγωνιστής στο θεατρικό του σχολείου. Η φίλη του, η Λένα, τον ακολουθεί στους αγώνες μπάσκετ που παίζει με την ανδρική ομάδα του Αλιβερίου. Κολλητή της είναι η Βάσω που νευριάζει εύκολα. Αντίθετα του Περικλή του αρέσει πολύ να μιλάει, είναι, όπως λέει, παρλαπίπας. Κολλητός του είναι ο Στράτος, κάνει ιστοπλοϊα και θέλει να γίνει πιλότος. Η Φαίδρα μετακόμισε από την Αθήνα πρόσφατα και δεν αντέχει το κουτσομπολιό. Ο Αποστόλης και ο Κωνσταντίνος είναι κολλητοί από το νήπιο και κάνουν συνέχεια πλάκες. Του Αποστόλη του αρέσουν οι ψηλές, του Κωνσταντίνου οι ξανθιές.

Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του πρώτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ Schooltube που σκοπό έχει να μας γνωρίσει τους εφήβους της σημερινής Ελλάδας. Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν; Πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε δέκα χρόνια; Είναι οι σημερινοί 15χρονοι αισιόδοξοι για το μέλλον τους; Θα σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε ή αυτό που θα τους εξασφαλίσει εργασία; Πιστεύουν στο Θεό; Τους αρέσει το σχολείο; Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας στη ζωή τους; Τι θα ήθελαν να αλλάξουν στον εαυτό τους; Στο Schoolotube εκείνοι κατευθύνουν τις κάμερες, πολλές φορές τις χειρίζονται οι ίδιοι, για να μας συστήσουν μια πραγματικότητα που σύντομα θα είναι πολύ ορατή, αλλά προς το παρόν κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση.


Σκηνοθέτης: Λευτέρης Χαρίτος
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Μιχελάκου
Μοντάζ: Ανδρέας Γιαννακόπουλος – Κώστας Μακρινός
Παραγωγή: BOO PRODUCTIONS A.E

(Το επεισόδιο θα προβληθεί από την ΕΤ1 το Σάββατο 07.04.12 στις 18:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.