Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Έλληνες κατασκεύασαν το πρώτο ελληνικό smartphone!


Το πρώτο ελληνικό smartphone ετοιμάζεται να παρουσιάσει η MLS Πληροφορική. Η γνωστή εταιρία που έχει δραστηριοποιηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά προσφέροντας λύσεις κυρίως στον τομέα των αυτόματων συστημάτων πλοήγησης, κάνει την έκπληξη και παρουσιάζει ένα smartphone με την ονομασία MLS iQ Talk TM.
Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για μια συσκευή που θα συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ) και πως θα «καταλαβαίνει» αλλά και θα «μιλάει» την ελληνική γλώσσα. Το λειτουργικό σύστημα στο οποίο θα βασίζεται θα είναι το Android της Google.

Όπως δήλωσε ο Ιωάννης Καματάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή».

Αν και προς στιγμήν δεν έχουν διαρρεύσει πολλές λεπτομέρειες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής αυτής, αναμένεται πως η οθόνη με την οποία θα είναι εξοπλισμένη το smartphone αυτό θα είναι των 4.3 ιντσών. Η επίσημη παρουσίαση του αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας άμεσα την κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά με τιμή που φαίνεται πως θα κυμαίνεται γύρω στα 250 ευρώ.
(Πηγήmyphone.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.