Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η πιο "αντιπολεμική" φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο

Πηγή εικόνας: OnAlert
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο facebook και είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει στο σχόλιο του εκείνος που την κυκλοφόρησε είναι 
“η πιο συγκλονιστική και καλλιτεχνική αντιπολεμική φωτό που έχω δει. Ούτε μάνες και παιδιά που κλαίνε, ούτε σακατεμένα σώματα. Ολα αυτά μαζί "φαίνονται" στην "Απώλεια" και την "Απουσία".
Άξιο παρατήρησης σε αυτή τη φωτογραφία είναι και το ...γεγονός ότι, η μεν γυναίκα έχει περήφανο και οργισμένο βλέμμα, το δε παιδί φοράει το καπέλο του νεκρού πατέρα του.

Αγνώστου φωτογράφου, μάλλον εποχής Α' Παγκοσμίου”. 

(Πηγή: OnAlert)

------------------------------------------------------------------------

Ένας απ' τους λόγους που επέλεξα να αναδημοσιεύσω αυτό το άρθρο, είναι, γιατί μου θυμίζει την ιστορία της προγιαγιάς μου, της Πασούς ή Ασπασίας. Ο άντρας της, ο παππούς ο Πέτρος, σκοτώθηκε σε ενέδρα ανταρτών το 1947 στον εμφύλιο, κάπου στη Λαμία. Η κατάσταση για την προγιαγιά μου ήταν πολύ δύσκολη, γιατί έπρεπε να μεγαλώσει τα 2 δύο της μικρά παιδιά, τη γιαγιά Μαρία και το θείο το Δημήτρη, ενώ έπρεπε να φροντίσει και το 3ο της παιδί, το θείο τον Πέτρο, που γεννήθηκε λίγους μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του στον πόλεμο και δεν τον γνώρισε ποτέ, πράγμα που τον βασάνιζε σε όλη του τη ζωή. Παρά όμως τις δυσκολίες, η προγιαγιά μου κατάφερε να μεγαλώσει τα 3 της παιδιά, και μάλιστα ο θείος ο Πέτρος και ο θείος ο Δημήτρης σπούδασαν, κοινωνικές επιστήμες και μαθηματικά αντίστοιχα. Τους πρόλαβα και τους δύο. Πέθαναν με λίγους μήνες διαφορά το 2001 - 2002. Η γιαγιά η Πασού πέθανε το 11/12/2005...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.