Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΣ: Δελτίο τύπου για την εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ   

ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                          
Τ.Κ 34500 ΑΛΙΒΕΡΙ                                                                               
ΤΗΛ – FAX: 22230 23244   

                                                                   

ΑΛΙΒΕΡΙ   14/2/2013                                                                                                                                                        
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

      Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη από το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών  εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή την Τετάρτη  13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων  τού  Γυμνασίου Αλιβερίου .
      Προβλήθηκε  το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΣΜΥΡΝΗ: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης». Στην εκδήλωση  παρευρέθη και  μίλησε  η δημιουργός και σκηνοθέτις της ταινίας Μαρία Ηλιού.

Το εκλεκτό ακροατήριο καταχειροκρότησε την ταινία και υπέβαλε πλήθος ερωτήσεων στην Μαρία  Ηλιού, η οποία απάντησε ευχαρίστως. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση πολλών από τους θεατές οι οποίοι έλκοντας  την καταγωγή από τη Μ. Ασία και τη Σμύρνη φορτίστηκαν συναισθηματικά καθώς παρακολούθησαν τις δραματικές στιγμές από την καταστροφή της Σμύρνης.
Η κ. Μαρία Ηλιού έφυγε κατενθουσιασμένη από το «εκπληκτικό κοινό» όπως το χαρακτήρισε, την θριαμβευτική υποδοχή της ταινίας και την άψογη φιλοξενία εκ μέρους του ΔΣ του Τ.Τ. Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου  κ. Βασίλης  Ντόβολης , ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αλιβερίου κ. Γιώργος  Κατσαμάγκος  κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.