Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Στο διάστημα η φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014»

Η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι-2014» θα φτάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πρώτη φορά στην ιστορία του ολυμπιακού κινήματος, και στη συνέχεια θα βγει και στο διάστημα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Roscosmos, Βλαντίμιρ Ποπόφκιν.
Στις αρχές Νοεμβρίου ο ολυμπιακή δάδα  θα ταξιδέψει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Soyuz TMA-11M», η εκτόξευση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον φορέα πυραύλων «Soyuz». Τον πυρσό θα μεταφέρουν στο διάστημα οι ρώσοι κοσμοναύτες Ολέγκ Κοτόφ και Σεργκέι Ριαζάν, αλλά η  φλόγα δε θα είναι αναμμένη για λόγους ασφαλείας. Την ολυμπιακή δάδα, που προγραμματίζεται να βγει και έξω από τον διαστημικό σταθμό, θα φέρει πίσω στη Γη ο κοσμοναύτης, Φιόντορ Γιουρτσιχίν.
Ο κ. Ποπόφκιν συμπλήρωσε επίσης ότι η αποστολή της ολυμπιακής φλόγας στο διάστημα είναι ένα άνευ προηγουμένου γεγονός στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, και θα γράψει μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της διαστημικής.

Πηγή: Η Ρωσία Τώρα (rbth.gr)
------------------------------------------------------------------------------

  • Σότσι (ρωσ. Сочи): είναι πόλη της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014.
  • Roscosmos (ρωσ. Роскосмос): Είναι η ρώσικη διαστημική υπηρεσία.
  • Φιόντορ Γιουρτσιχίν (ρωσ. Фёдор Николаевич Юрчихин): Ελληνορώσος κοσμοναύτης. Είναι ελληνικής καταγωγής εκ μητρός. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Φιόντορ Γιουρτσιχίν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.