Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον ΕΝΦΙΑ

Η επιστολή διαμαρτυρίας για τον ΕΝΦΙΑ, που απέστειλε ο πατέρας μου, Χρήστος Αντώνενας, στις 04/08/2014.
----------------------------------------------------------------------------
Προς
τους κ.κ.     Κεδίκογλου Συμεών (Σίμος)   Ν.Δ.
                   Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο   Ν.Δ.
                   Αποστόλου Ευάγγελο   ΣΥΡΙΖΑ
                   Κεδίκογλου Συμεών   ΠΑΣΟΚ
                   Αναγνωστάκη Δημήτριο   ΔΗΜΑΡ
Βουλευτές του νομού Ευβοίας
Κύριοι, δεν θα διέκοπτα τις ήσυχες ημέρες του Αυγούστου που διάγουμε, περιμένοντας την ανάπτυξη, αν δεν ερχόταν ο ΕΝΦΙΑ να μου θυμίσει ότι το κράτος παραμονεύει να βρει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να τρομοκρατήσει τους πολίτες του.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 2/8/2014 και σε ηλικία 55 ετών ανακάλυψα ότι είμαι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας (Συνολικής αξίας 514.142,08 ευρώ), που βρίσκεται στο χωριό ΒΕΛΟΣ του δήμου ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, που όλοι σας, θέλω να πιστεύω, το γνωρίζετε και το έχετε επισκεφτεί.
Πώς συνέβη, όμως, αυτό το οικονομικό θαύμα εν μέσω κρίσης και τη στιγμή που δεν πωλείται και αγοράζεται ούτε λέπι, που έλεγε και ο παππούς μου (καλά αυτός έφυγε νωρίς); Απλά συνεργάστηκαν αρμονικά ο υπουργός οικονομικών , η φέρελπις γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων και διάφοροι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι και έτσι από το Σάββατο τα εντός οικισμού ΒΕΛΟΥΣ οικόπεδα έχουν αξία 69.300 ευρώ ανά στρέμμα, από 10.000 ευρώ ανά στρέμμα που είχαν κατά την εκκαθάριση του ΦΑΠ 2013.
Σας καλώ, λοιπόν, να προβάλλετε με κάθε δυνατό τρόπο αυτό το γεγονός, ώστε να προσελκύσουμε τους κατάλληλους επενδυτές, αφού το ΒΕΛΟΣ έγινε Μύκονος και Σαντορίνη. Επίσης, θα ήθελα να αγωνιστείτε ώστε να μεταφερθεί η έδρα του δήμου, για να μην βρίσκεται στο ΑΛΙΒΕΡΙ, που η γη του είναι υποδεέστερης αξίας και δεν έτυχε αύξησης, καθώς επίσης να προτείνετε κάποιον από τους υπευθύνους για το Νόμπελ Οικονομίας (αφού κανένας τους δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί).
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, σας επισυνάπτω την εκκαθάριση του ΦΑΠ 2013 και του ΕΝΦΙΑ 2014 που με αφορά και στην οποία φαίνεται πως η ακίνητη περιουσία μου από 98.925,25 ευρώ το 2013 έγινε 514.142,08 ευρώ το 2014, με αποτέλεσμα να μου επιβληθεί φόρος 1.351,92, ο οποίος θα ήταν πολύ μικρότερος αν η τιμή του στρέμματος είχε παραμείνει στα λογικά επίπεδα του 2013. Έτσι, δεν θα πλήρωνα συμπληρωματικό φόρο 342,43 ευρώ και ο τελικός φόρος θα ήταν, με πρόχειρους υπολογισμούς, περίπου 300 - 350 ευρώ, ποσό που κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ως φυσιολογικό. Να λοιπόν από πού προκύπτουν τα 500.000.000 ευρώ πλεόνασμα στον ΕΝΦΙΑ, που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνει η κυβέρνηση.
Τα παραπάνω στοιχεία σας επιτρέπω να τα χρησιμοποιήσετε όπως νομίζετε, για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα της αξίας του στρέμματος στο ΒΕΛΟΣ, αλλά και στους άλλους οικισμούς της χώρας που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Επίσης, θα ήθελα να με ενημερώσετε τι προτίθεστε να πράξετε, ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία που μας οδηγεί στην προσωπική οικονομική καταστροφή.
Είμαι στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία.
Με τιμή
Χρήστος Αντώνενας

Υ.Γ. Τελειώνοντας αυτή την επιστολή πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μαρκόπουλος έκανε παρέμβαση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.