Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Το μήνυμά μου για τις εκλογές

Αύριο (σήμερα για την ακρίβεια, άλλαξε η μέρα, 01:14), ξημερώνει μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα, η στιγμή της κάλπης...! Σε μια περίοδο που η απαξίωση της δημοκρατίας και των θεσμών της είναι ιδιαίτερα έντονη, οι εκλογές αποτελούν ίσως τη μοναδική ευκαιρία του λαού να εκφράσει την άποψή του και να κρίνει τις εξελίξεις...!

Η δύναμη μιας χώρας δεν κρύβεται στον πλούτο που έχει ή στους πολιτικούς της, πηγάζει από το λαό της! Οι άνθρωποί της, που καθημερινά μοχθούν και εργάζονται, παλεύουν, ονειρεύονται και ελπίζουν... 

Οι ηγεσίες, σε εγχώριο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, θέλουν να κάνουν τους λαούς να λησμονήσουν τη δύναμή τους, μέσα από έντεχνους μηχανισμούς στους τομείς της καθημερινής ζωής, όπως η παιδεία, η ενημέρωση, η εργασία, οι καταναλωτικές ανάγκες... Αποτέλεσμα: η πλειοψηφία του λαού παραμένει νωθρή μπροστά στα όσο διαδραματίζονται και αφορούν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Αυτή η απαξίωση της ενασχόλησης με τα κοινά και την πολιτική (να τονίσω μιλάω για πολιτικοποίηση και ΟΧΙ κομματικοποίηση) εκφράζεται στις εκλογές μέσω της αποχής. "Γιατί να πάω να ψηφίσω, τι θα αλλάξω εγώ, όλοι ίδιοι είναι, κτλ...". Όχι, ακόμα και η μία ψήφος έχει δύναμη, η αποχή δεν είναι λύση!

Αυτό είναι που πρέπει να κατανοήσουμε σαν λαός: οι αλλαγές δεν έρχονται από την απάθεια, από "εθνοπατέρες" και σωτήρες πολιτικούς ή από ισχυρούς συνασπισμούς που τάχα προσφέρουν ασφάλεια και σταθερότητα, έρχονται μέσα από συλλογική πάλη και διεκδίκηση των πολιτών, δυναμική συμμετοχή στα κοινά και καθημερινούς αγώνες... Έτσι θα χτιστεί μια κοινωνία πολιτών, που οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά, στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ισότητας!

Γι' αυτό, πρέπει αύριο να υπάρχει μαζική συμμετοχή στις εκλογές! Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο είναι ότι εγώ, δυστυχώς, δε θα κατορθώσω να ψηφίσω. Εν μέσω εξεταστικής, είναι αδύνατο να φύγω από το Βόλο.

Προσπαθώ, λοιπόν, να πείσω, όσους το διαβάσουν και μπορούν να πάνε, να προσέλθουν στις κάλπες αύριο!

Κλείνοντας, θα ήθελα να παραθέσω το παρακάτω συμπέρασμα:

"..Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ! ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ..."

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!!!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΑΝΤΩΝΕΝΑΣ
ΒΟΛΟΣ - 25/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας.